Дупница започва ремонт на още 4 улици

https://mreja.bg/novini/dupnica-zapochva-remont-na-oshte-4-ulici/86666 Mreja.bg
Дупница започва ремонт на още 4 улици


Община Дупница избра изпълнителите за ремонт на четири от улиците в Дупница, за които бе обявена обществена поръчка. 406 м от ул. "Жива вода" ще бъдат ремонтирани от "Мегаинвест холд" с ценова оферта от 185 632лв. С ремонта на ул. "Николаевска" ще бъде ангажирано обединението "Браво консулт"с оферта от 182 421 лв. Същият изпълнител е избран да ремонтира и 385 м от ул. "Седма рилска дивизия" за 199 808 лв.

Най-голям ще е разходът за ул. "Александър Батенберг". За цялостно преасфалтиране са предвидени 1350 м, както и подмяна и водопровода, който е изграждан през 1965 година. Именно многото аварии от водопровода са направили една от най-дългите улици като "швейцарско сирене" от постоянните разкопавания. Фирмата, която ще работи по улицата е обединението "Дупнишка вода", което бе и единствения кандидат по тази обособена позиция. Цената за ремонта е 816 000лв.

Срокът за обжалване решението на комисията за избраните изпълнители изтече вчера. "В следващите дни ще сключа договори с изпълнителите и започват работа. Особено с "Александър Батенберг" след направата, очаквам още да се облекчи движението през централната част и в този район на града. Почти към краят е ремонтът на другата артерия в този район улица "Венелин", където предстои полагането на новия асфалт, тротоарите са почти готови. Тече ремонтът и по ул. "Метоха", така че ще имаме няколко лесни, бързи и най-вече изцяло нови улици по направленията Бешика-Горна Махала и Бешика в посока жп.гара", коментира кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.