„Дунав” подмени защитата преди мача с „Витоша”

https://mreja.bg/novini/dunav-podmeni-zashtitata-predi-macha-s-vitosha/87675 Mreja.bg
„Дунав” подмени защитата преди мача с „Витоша”


„Дунав” направи цели две промени в централната си защита в навечерието на мача с „Витоша” в понеделник. Ръководството на тима освободи по взаимно съгласие бранителите Илия Мунин и Георги Динков.

Мунин дойде от „Верея” в „Дунав”, като подписа договор още преди Нова година и изчака пролетния дял на първенството, за да се включи в състава. Той бе доведен от новия тогава треньор на русенци Людмил Киров. Сърцатият защитник се включи добре в „Дунав” и изигра важна роля при оставането на русенци в елита. Неговите здравословни проблеми обаче не му позволиха да води предсезонна подготовка с „Дунав” и през пролетта, и преди новия сезон. Затова Мунин разтрогна с „Драконите” по взаимно съгласие.

Георги Динкова също бе освободен от „Дунав”. Той се присъедини към тима през лятото на 2018 г., но ръководството е преценило, че трябва да се раздели по взаимно съгласие и с него. В същото време, договор с русенци подписа Любен Николов. За последно централният защитник е играл в отбора на „Висака“ Камбоджа. 33 – годишният бранител е бил част от състава на „Академик“ София, който се е състезавал в най – високото ниво на българския футбол през сезон 2010/2011 година. Николов бе изпробван и одобрен от шефовете на „Дунав” в контролата срещу юношите на клуба. Договор с русенци подписа и бранителят Росен Колев. Бранителят подписа договор за две години с русенци. Централният защитник е юноша на ЦСКА, като в България е играл още за отборите на „Бдин“ Видин, Черно море и Ботев Пд. Кариерата на софиянеца продължава с двугодишен престой в Русия, където защитава цветовете на „Волга“ и „Енисей“. През последните два сезона футболистът е бил част отбора на „Пегасъс“, който се състезава в Хонконгската висша футболна лига. Като се добави, че Мартин Костадинов бе преотстъпен на „Дунав” от „Черно море”, става ясно, че русенци подменят почти цялата си защита в началото на сезона.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.