Дрейк записа името си в историята на класацията "Билборд"

https://mreja.bg/novini/dreyk-zapisa-imeto-si-v-istoriyata-na-klasaciyata-bilbord/88192 Mreja.bg
Дрейк записа името си в историята на класацията "Билборд"


Две седмици след като постави нов рекорд в класацията на "Билборд" за сингли, рапърът Лил Нас Екс продължава доминацията си, отбелязвайки 19-а седмица на върха с хитовото парче "Old Town Road" - с ремикса, записан в сътрудничество с изпълнителя на оригиналната песен Били Рей Сайръс, съобщава сайтът на изданието.

Преди две седмици с постижението си от 17 седмици на челна позиция Лил Нас Екс подобри досегашния рекорд от 16 седмици, поставен от Марая Кери и "Бойс ту мен" с песента "One Sweet Day" през 1996 г. и изравнен през 2017 г. от Луис Фонси и Деди Янки с парчето "Despacito", припомня изданието.

Второто и третото място в класацията за сингли също остават непроменени спрямо предходната седмица и се заемат съответно от певицата Били Айлиш с "Bad Guy" и Шон Мендес и Камила Кабело с парчето "Senorita".

Челната петица в чарта отново се допълва от певицата Lizzo със сингъла "Truth Hurts" и певеца и автор на песни Калид с парчето "Talk".

Междувременно канадският рапър Дрейк записа името си в 61-годишната история на класацията, ставайки първият самостоятелен изпълнител, фигурирал над 200 пъти в чарта. Само съставът на "Клуб Веселие" има повече попадения в Хот 100 - 207.

По данни на Нилсен Мюзик Дрейк е намирал място в класацията за сингли 203 пъти. Рапърът отбелязва постижението си с парчето "Trust Issues", което заема 58-мо място в чарта. Сингълът е от новата компилация "Care Package", с която Дрейк за девети път в кариерата си оглави албумната класация Топ 200.

Сред 203-те попадения на канадеца в класацията, 35 са в Топ 10. Само Мадона има повече хитове в челната десетка - 38. Шест сингъла на Дрейк са оглавявали чарта Хот 100. 

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.