"Дойче Веле" оповести противоречива информация за коронавируса

https://mreja.bg/novini/doyche-vele-opovesti-protivorechiva-informaciya-za-koronavirusa/105096 Mreja.bg
"Дойче Веле" оповести противоречива информация за коронавируса


Досега се твърдеше, че инкубационният период на заразата от новия коронавирус е с продължителност а от 2 до 14 дни. Такива указания даде СЗО, както и германския институт „Роберт Кох" към германското здравно министерство. Това беше причината хората със съмнение за коронавирус да се поставят под карантина за две седмици, съобщават от "Дойче веле".


Властите съобщават, че при един 70-годишен пациент симптомите са се проявили чак след 27 дни. Кристиан Дорстен, който е експерт по коронавирус в берлинската болница „Шарите", е на мнение, че подобни единични случаи нe са показателни и заради тях не е необходимо да се променят указанията относно инкубационния период на новата зараза.


"Дойче Веле" разглежда и въпроса с устойчивостта на вируса. Повече от здравните експерти се надяват, че в това коронавирусът не се различава от грипните вируси и със затоплянето на времето ще изчезне напълно.


Факт е, че в северното полукълбо, където в момента е зима, условията са оптимални за разпространението на вируса.


Коронавирусът е с липидна обвивка, която не е особено устойчива на топлина. Следователно, при покачването на температурите, той би трябвало да изчезне.


Друг важен фактор за неговото разпространение е влажността на въздуха е друг. След изхвърляне на вируса чрез кихане той остава във въздуха. В студените и сухи дни през зимата има по-добри условия за оцеляването на вируса и неговото разпространение, пише Вести.бг.


Д-р Томас Пичман споделя, че при коронавируса жените са в по-изходна ситуация заради двете хромозоми в клетките им и заради продукцията на хормона естроген, който пази от инфекции. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.