Докога ще остане затворена границата с Гърция? (Последни новини)

https://mreja.bg/novini/dokoga-shte-ostane-zatvorena-granicata-s-garciya-posledni-novini/105915 Mreja.bg
Докога ще остане затворена границата с Гърция? (Последни новини)


Гърция реши да затвори и Кулата


Гръцките власти взеха решение за затваряне и на граничен пункт Кулата.


Това се налага заради промените в пропускателния режим на границата. Всички, които пътуват до Гърция задължително трябва да разполагат с попълнен електронен формуляр с генериран QR код към него. Издаването на нови кодове се преустановява до 14 юли 2020 година 00:01 часа. След това система отново ще бъде отворена.


Лицата, които вече разполагат с код, ще могат да преминат през граничния пункт. Тези, които не разполагат с формуляр, няма да бъдат допуснати в страната. Единственият вариант за тях е да отложат пътуването си за 15 юли.


От 6 часа сутринта на 15 юли 2020 г. влизат в сила новите правила. Задължително ще е представянето на негативен ПСР тест за коронавирус, който извършен не по-рано от 72 часа преди влизане на територията на страната.


Сертификатът трябва да е на английски език и да включва трите имена и номера на паспорт или лична карта на туриста, уточняват от посолството.


Единствено тестовете, които са направени в национални референтни лаборатории, национални здравни лаборатории или частни лаборатории, акредитирани от съответните национални органи по акредитация (не е задължително те да са специално за COVID-19).


Сертификати, които не отговарят на тези изисквания, няма да бъдат признавани на границата.


При представяне на фалшиви сертификати, нарушителите ще бъдат наказани според гръцкото законодателство.


МВнР вече публикува пълен списък на лаборатории у нас, които са с лиценз за извършване на тестове за коронавирус, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.