Доц. Мангъров: Ковид-19 ще изчезне през юли или август!

https://mreja.bg/novini/doc-mangarov-kovid-19-shte-izchezne-prez-yuli-ili-avgust/105849 Mreja.bg
Доц. Мангъров: Ковид-19 ще изчезне през юли или август!


Доц. Мангъров: Ковид-19 ще изчезне през юли или август!

"Игра на тестове - това наблюдаваме в момента. Тези PCR тестове обаче не са абсолютни и не може да затваряме хората по домовете им само въз основа на тях. Лабораторните резултати не са диагноза", заяви в ефира на Би Ти Ви доц. Атанас Мангъров.


"И да се заразиш с Ковид-19, в 99% от случаите няма да ти се случи нищо лошо. Светът е живял с много други страшни болести и нищо чак толкова лошо не се е случило. Основното в медицината е да прегледаш болния и едва тогава да правиш нужните заключения'', каза още доц. Мангъров.


Той призна, че не е познал с прогнозата си, че коронавирусът ще изчезне през месец юни. Но е убеден, че това ще се случи през юли или август. Ако обаче случайно не изчезне и трябва да живеем с него, той продължава да твърди – в 99% от сучаите няма да ти се случи нищо, ако си хванал Ковид-19.


Доц. Мангъров категорично отрече да има конфликт с Националния оперативен щаб, въпреки че позициите им са различни почти през цялото време на епидемията. Той призна, че не се е срещал с членовете на Щаба, а ги е гледал само на екран. Но не одобрява начинът им на мислене и действията.


В заключение той увери, че не е пращал никакви заплашителни СМС-и на членове на Щаба, както се твърдеше преди време.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.