Доц. Мангъров: COVID-19 ще стихне, чак след като се заразят 70% от населението!

https://mreja.bg/novini/doc-mangarov-covid-19-shte-stihne-chak-sled-kato-se-zarazyat-70-ot-naselenieto/105173 Mreja.bg
Доц. Мангъров: COVID-19 ще стихне, чак след като се заразят 70% от населението!


Той прогнозира спад на броя на заразените след около три месеца


Началникът на детското отделение в Инфекциозна болница доц. Атанас Мангъров бе категоричен, че COVID-19 ще стихне, чак след като се заразят 70% от населението.


 


„Ставащото в Банско е онова, което стана в Милано. При всяка епидемия има места, където тя се вихри с голяма сила, както и други, където не е така“. Това заяви за Bulgaria ON AIR, доц. Атанас Мангъров.


 


Припомняме, че вчера Оперативният щаб реши Банско да бъде поставен под карантина за срок от две седмици. Ден по-рано ски зоната в Банско и другите два основни зимни курорта у нас – Боровец и Пампорово, беше затворена. 


 


Причината за мярката бе, че сред потвърдените случаи на коронавирус бе този на 9-годишно дете от Англия в Банско. По-късно пък стана ясно, че в Троян е регистриран първи случай на коронавирус, а заразеният е мъж, работил като ски учител в Банско.


 


Според доц. Мангъров у нас се ползват трудни за правене тестове, а материалът се носи от единия край на държавата до другия. Той бе категоричен, че мерките в държавата са предостатъчни. Те обаче нямало да ограничат съществено разпространението на коронавируса.


 


Доц. Мангъров прогнозира, че това ще се случи, когато поне 70% от населението преболедува COVID-19. Той обясни, че в повечето случаи заболяването протича без симптоми.


 


"В някои случаи при възрастни хора с придружаващи заболявания, симптомите ще се отключат и ще се влошат. Вероятно е лекарите и сестрите да се разболеят", посочи доц. Мангъров. Той обясни, че тъй като става въпрос за нова инфекция, нещата, които знаем за нея, са с давност само два месеца и половина. Според него ще се тръгне към спад след около три месеца.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.