Доц. Кунчев: За здравето не е рисковано да се гласува!

https://mreja.bg/novini/doc-kunchev-za-zdraveto-ne-e-riskovano-da-se-glasuva/107365 Mreja.bg
Доц. Кунчев: За здравето не е рисковано да се гласува!


Чета безумия - "те ни плашат", "вирус няма", стига се и до крайности - "те крият информация" или "те ни дават много информация". Чудя се на тези хора, докога ще продължават. Безумно е. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор и представител на НОЩ доц. Ангел Кунчев. 


"Всички доставки с ваксини се преразпределят веднага. Има недостиг на дози, каквото и да обясняваме на хората...50% от ваксините отиват при личните лекари. Ако фирмите изпълнят заявките си за месец април, ще получим над 500 000 дози ваксини", каза още той. 


"Има съобщения за заразени след ваксинация, но те са малко.В случая с Дома за възрастни хора с деменция в Опанец - непожелалите имунизация служители заразиха възрастните хора, от които на никой не се наложи да остане в болница", допълни доц.Кунчев. 


"COVID-19 е коварно заболяване - не само на горните дихателни пътища и белия дроб. Водещ педиатър ми съобщи, че 9 деца лежат с апендицит след прекаран коронавирус. Вярвайте ми, нямаме ползи да пишем COVID на починал пациент, ако не е такъв случай", разкри главният държавен здравен инспектор. "Пълно затваряне на държавата ще даде временен резултат, но каква цена ще плати страната. Гърция плаща тази цена доста дълго време. Опитваме да намерим баланс", съобщи доц. Ангел Кунчев. 


"Едва ли ще достигнем до полева болница, защото те са за военни ситуации, в които има твърде много наплив на пациенти. В полевите болници работата е трудна", обясни представителя на Националния щаб за борба с коронавируса. 


"Ако изборите се проведат по протокол, то не крият здравен риск, повече от пазаруването, возенето в градския транспорт и т.н", заяви главният държавен здравен инспектор. 


"Скритата заболеваемост не е голяма, спекулира се, че е 5-6 пъти", завърши доц. Ангел Кунчев. 


Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.