Доц. Кунчев разкри кога и кои мерки ще се върнат

https://mreja.bg/novini/doc-kunchev-razkri-koga-i-koi-merki-shte-se-varnat/105885 Mreja.bg
Доц. Кунчев разкри кога и кои мерки ще се върнат


Доц. Кунчев разкри кои мерки ще се върнат, ако броят на новорегистрираните случаи на коронавирус надхвърли 200


Доц. Кунчев разкри кои мерки ще се върнат при условие, че броят на новорегистрираните случаи на коронавирус надхврълят 200 души дневно.


Той заяви, че ще бъде забранена публиката на футболни мачове и големи спортни събития, както и провеждане на мероприятия с повече от 50 души. Друга мярка, която ще се върне, е затваряне на нощни заведения на закрито.


През последното денонощие у нас са регистрирани 174 нови случая. Това показват данните на Единния информационен портал.


Броят на излекуваните за последното денонощие е 85. Към настоящия момент в болница се намират 470 души. 29 от тях са на интензивно лечение. Смъртните случаи са 4.


Здравният министър също заяви, повишаването на новорегистрираните случаи на над 200 души дневно, ще е сигнал за необходимостта от връщане на мерките.


Държавния здравен инспектор е на мнение, че щабът може да затегне мерките в 3 направления - без публика на футболни мачове и големи спортни събития, без провеждане на мероприятия с повече от 50 души и затваряне на нощни заведения на закрито.


Той заяви, че на мероприятие с  около 40-50 души  на закрито, хората са лежерни и мерките не се спазват.


Той добави, че се осъществяват по-близки контакти в нощните заведения. Междувременно стана ясно, че заразените служители на нощен клуб в Пловдив са вече 6, а инфектираните абитуриенти - 4. 0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.