Доц. Кунчев посочи два притеснителни фактора за развитието на пандемията

https://mreja.bg/novini/doc-kunchev-posochi-dva-pritesnitelni-faktora-za-razvitieto-na-pandemiyata/106354 Mreja.bg
Доц. Кунчев посочи два притеснителни фактора за развитието на пандемията


Доц. Ангел Кунчев посочи два притеснителни фактора за развитието на пандемията у нас


Доц. Ангел Кунчев взе участие в дискусия, свързана с предизвикателствата на коронавируса и решенията за лечебните заведения за болнична помощ.


Той съобщи добра новина - България е сред малкото държави, които бележат спад на новите случаи през последните две седмици. Този спад е в размер на 2.7%, докато при други европейски държави се отчита ръст между 40 и 80%. 


Но въпреки това, експертът е убеден, че ще станем свидетели на ръст, но той няма да се дължи на старта на учебната година, защото е прекалено рано.


Доц. Кунчев е убеден, че от края на другата седмица ще завалят случаи, които са се предали вътре в училище. Той добави, че този процес вече сме го минали с градините.


Експертът изрази и изненадата си от изключително отговорното отношение на цялата образователна система и добрата организация, която е създадена за кратко време.


Кунчев посочи, че засега нито една прогноза за пандемията не е сбъднала и това е причината през последните 5-6 месеца експертите да се въздържат от прогнози.


Той поясни, че ситуацията от края на март и април в болниците няма общо с настоящата, тъй като в момента готовността е на много по-високо ниво.


Доц. Кунчев посочи, че големият леталитет е едно от нещата, които го притесняват. 


Безпокои го и сравнително големия процент засегнати здравни работници, тъй като у нас вече са регистрирани над 1000 случая, това е сериозен удар по системата.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.