Доц. Кунчев: Не спазваме ли мерките, ще стане страшно!

https://mreja.bg/novini/doc-kunchev-ne-spazvame-li-merkite-shte-stane-strashno/105690 Mreja.bg
Доц. Кунчев: Не спазваме ли мерките, ще стане страшно!


Доц. Кунчев заяви колко важни са мерките!

"Неспазването на мерките моментално води до по-висок риск и нов скок на заразените от Ковид-19 в страната. У нас има циркулация на вируса, а там, където той намери почва, заразява много хора", това заяви днес доц. Ангел Кунчев.


 


Според него се вижда лека промяна в поведението на вируса, която е в две посоки. Инфекциозността му намалява, но броят на заразените от него ще спада все по-бавно. Към момента сме в епизод на втора вълна, обясни Кунчев.


 


След днешния брой на 105 новозаразени, той отчете и факта, че пробите от Доспат са излезли доста късно и са били 30 на брой - прибавени към днешния ден. Затова е и рекордната бройка за денонощието. Предишните по-високи стойности на заразата са били през април, когато имахме 90 случая дневно.


 


На въпрос дали ще бъде затворено село Изгрев, в което също има бум на заразени, той сподели, че към момента не се налага пълната му изолация. "В Изгрев и Ясеновец хората са доста неизпълнителни и ако се наложи наистина, ще трябва да преминем на по-тежък вариант", опасява се доц. Кунчев.


 


Членът на Националния оперативен щаб съобщи и кои са двете предприятия в Нова Загора с бум на новозаразени с Ковид-19.


 


Оказа се, че едното предприятие е от хранително-вкусовата промишленост - "Градус", а другото е трикотажна фабрика - завод "Наталия". Към момента обаче няма основания те да бъдат затворени и да се попречи на работата им.


 


Припомняме, че в днешния ден най-много са новите потвърдени случаи в област Смолян, които са 41, а вероятната причина е огнището на заразата в Доспат. В столицата София те са 19, а в област Стара Загора - 15, цитира Блиц.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.