Доц. Кунчев и доц. Мангъров си спретнаха люта свада с тежки обвинения

https://mreja.bg/novini/doc-kunchev-i-doc-mangarov-si-spretnaha-lyuta-svada-s-tezhki-obvineniya/106303 Mreja.bg
Доц. Кунчев и доц. Мангъров си спретнаха люта свада с тежки обвинения


Той категорично отхвърли обвинението, че е упражнявал натиск върху Мангъров


Люта свада с тежки обвинения си заформиха доц. Ангел Кунчев и доц. Атанас Мангъров.


 


„Тестовете за коронавируса ще се поемат от държавата, когато става въпрос за зараза в колектив“. Това заяви в интервю главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. 


 


Ако има положително дете от клас, родителите няма да бъдат карантинирани, освен ако и тяхното дете не е с коронавирус, уточни експертът. 


 


"Ако зависи от мен КПП-та и затваряне няма да има. Трябва да има десетократно увеличение на заразените, за да се случи", разкри доц. Кунчев. 


 


"България е на 19-то място от 31 страни в Европа по заболеваемост от коронавирус. Испания е водеща с 12 пъти повече от страната ни. Данните за смъртността и засегнатите медици у нас ме притесняват повече", коментира главният държавен здравен инспектор. 


 


Шлемовете са по-подходящи за деца, защото дишането е по-лесно. Всичко зависи от удобството на детето, разкри доц. Ангел Кунчев. 


 


Доц. Кунчев отговори и на твърдения на доц. Мангъров, че му се е обадил по телефона и му е казал да си затваря устата. 


"Писна ми да отговарям на хора, които не са виждали болен от COVID-19. Не съм му казвал да млъкне. Няма как да му оказвам натиск“, категоричен е доц. Кунчев.


Главният здравен държавен инспектор призова доц. Мангъров да не обърква хората.


 


"Нека да мисли каквото си иска. Когато с факти и цифри се доказва колко помагат маските, не трябва да казваш, че това е глупост. Първо да влезе в отделението по COVID, защото не е стъпвал там", категоричен бе доц. Кунчев.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.