Доц. Ангел Кунчев отговори на най-важния въпрос за коронавируса

https://mreja.bg/novini/doc-angel-kunchev-otgovori-na-nay-vazhniya-vapros-za-koronavirusa/105281 Mreja.bg
Доц. Ангел Кунчев отговори на най-важния въпрос за коронавируса


Днес доц. Ангел Кунчев беше на посещение в Стара Загора. Той посети лабораторията за изследване на коронавирус в Университетската болница "Проф. д-р Стоян Киркович" и централния кооперативен пазар в града.


Главният здравен инспектор заяви, че в условията на извънредно положение е важно да се осигури нормалната дейност на земеделските производители и търговци, според актуалните условия.


На въпроса кога се очаква пикът на епидемията от коронавирус у нас, той отговори, че все още е невъзможно да се правят прогнози и заяви, че самосъзнанието на българските граждани и спазването на наложените мерки са ключовите фактори.


Експертът добави, че след като не можеш да поемаш отговорност, не си слагаш подписа под нещо и не стоиш зад него. Така той коментира изказванията на доц. Мангъров. Доц. Ангел Кунчев поясни, че по негово предложение колегата му е станал член на един експертен съвет по епидемиология. 


"Той не пожела нито да вземе думата, нито да предложи нещо. Не го приемам за нормално, когато обсъждаш с колегите си да мълчиш и след това да обикаляш всички телевизии и да казваш правилни ли са или неправилни мерките", заяви още доц. Кунчев, цитиран от БЛИЦ. 


Експертът е напълно съгласен с твърдението, че 60-70% от хората трябва да се срещнат с вируса и това ще се случи. Според него, въпросът в случая е кога ще се случи това и каква цена ще платим.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.