Добра новина за туристите в Гърция

https://mreja.bg/novini/dobra-novina-za-turistite-v-garciya/105842 Mreja.bg
Добра новина за туристите в Гърция


Коронакризата свали цените на почивката в Гърция


Един от големите ни туроператори, който работи с Гърция, отчита значителен спад на резервациите за Гърция. Тази година са направени с цели 80% по-малко резервации за почивка в южната ни съседка.


Но въпреки това интересът към почивките край бреговете на Бяло море остава относително голям. 


Анелия Терзиева, която е управител на фирмата, споделя че тази година се наблюдава тенденцията за резервация с последния момент. Интересът към островите също бележи спад. Предпочитани са курортите в Северна Гърция.


Заради коронакризата хотелиерите правят отстъпки от 15 до 40% заяви пред БНР Терзиева, цитирана от БЛИЦ. 


"Заради коронавируса има притеснения, защото непрекъснато се обяснява за него. Не всички хора са склонни да пътуват, поради което имаме много по-малък брой резервации спрямо предходните години", споделя още тя.


Но въпреки това очакванията са за бум на записванията за почивка през септември.


Голяма част от гръцките пет и четиризвездни хотели това лято няма да отворят.


Анелия Терзиева сподели, че в момента най-търсени са апартаменти и частни вили, както и хотели с по-малък брой стаи.


Това лято гръцките хотели ще работят спрямо изискванията на местните регионални здравни власти. Едно от тях е свързано с по-късно освобождаване и по-ранно настаняване. 


Анелия Терзиева сподели, че почистването на стаите ще се осъществява, единствено ако туристът го заяви предварително на рецепцията.


Ако той не желае в стаята да влиза външен човек, от хотела ще му предоставят необходимите препарите за почистване, а смяната на кърпите ще се осъществява на рецепцията.
0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.