Добра новина – ще плащаме по-евтин ток! Ето откога!

https://mreja.bg/novini/dobra-novina-shte-plashtame-po-evtin-tok-eto-otkoga/105635 Mreja.bg
Добра новина – ще плащаме по-евтин ток! Ето откога!


Потребителите ще бъдат компенсирани с изравнителните сметки


На фона на постоянно повишаващите се цени на почти всички стоки и услуги, се появи и проблясък в тунела, макар и малък.


 


Оказва се, че от следващия месец ще плащаме по-евтин ток. Токът за бита ще поевтинее с около половин процент средно за страната, считано от 1 юли.Новината бе съобщена от председателя на КЕВР – Иван Иванов след заседание на регулатора, на което беше определена нова цена на природния газ от юни.

Намалението за „Енерго-Про“ ще е с малко под 2 на сто, а за ЧЕЗ – с половин процент. За потребителите на EVN пък ще има поскъпване с 0,15 процента.
Същевременно от 1 юни газът поевтиня с 9 процента и мегаватчас струва малко над 20 лева без такси и налози.


Регулаторът реши този път да не променя цената на топлоенергията.
Причината е, че 20 дни трае процедурата за промяна на цените на парното и ако се намали цената, то това ще е за 10 дни, обясни председателят на КЕВР.

Поевтиняването на природния газ за юни ще бъде отразено в цените на топлинната енергия, които КЕВР ще определи за едногодишен период от 1 юли, каза Иванов.


Той обясни още, че на 10 юни енергийният регулатор ще вземе решение с колко трябва да поевтинее топлоенергията със задна дата от август миналата до март тази година.

Очакването е, че потребителите ще бъдат компенсирани още с изравнителните сметки за парно и топла вода.

Източник: https:www.pariteni.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.