Добра новина: Още една финансова помощ за част от българите

https://mreja.bg/novini/dobra-novina-oshte-edna-finansova-pomosht-za-chast-ot-balgarite/105454 Mreja.bg
Добра новина: Още една финансова помощ за част от българите


Към закона за извънредното положение ще бъде добавен нов текст, предвиждащ отпускането на още една финансова помощ за част от българските граждани


Още една финансова помощ във връзка с извънредното положение става достъпна за част от българските граждани. Тя ще бъде ще бъде отпусната с нов текст в закона. Помощта ще е в размер на 290 лева и е предназначена за работници и самоосигуряващи се лица. Но само тези, които са ангажирани в най-пострадалите от кризата браншове.


Правителството предлага текст в закона за извънредното положение, който предвижда финансовата помощ да бъде изплащана от Агенцията по заетостта. Ще бъдат използвани средства от еврофондовете.


Кои ще бъдат подпомогнатите браншове, това ще стане ясно след края на мярката 60 на 40. Тогава правителството ще реши кои точно ще бъдат подпомогнатите браншове.


До 30 юни 2020 година ще бъде крайният срок за подаване на заявки от фирми, желаещи да бъдат подпомогнати при изплащането на заплатите на техните служители.


Мярката предвижда покриване от НОИ на 60% от осигурителния доход и осигуровките на подпомогнатите работници. Работодателят покрива останалите 40%.


В края на седмицата Народното събрание ще гласува на първо четене поправките за закона за уреждане на антикризисните мерки след края на извънредното положение, който отпада на 13 май, пише pariteni.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.