Добавено пространство превърна къща от 1940 година в съвременно бижу

https://mreja.bg/novini/dobaveno-prostranstvo-prevarna-kashta-ot-1940-godina-v-savremenno-bizhu/88197 Mreja.bg
Добавено пространство превърна къща от 1940 година в съвременно бижу


Тази къща е строена през 1940 година и се намира на брега на езерото Уендъри в австралийския щат Виктория. До началото на 2018-а е била собственост на две сестри, които са водили подробна документация за всеки ремонт и проблем, дори и най-малките. Това е улеснило значително работата на местното студио Porter Architects за реновирането на дома. А то е било по желание на новите собственици - семейна двойка.

Тя е поискала да има къща с по-съвременно излъчване и повече светлина, но и със запазени елементи от оригиналния проект. Архитектите са отворили къщата, добавяйки още пространство от страната на вътрешния двор. Тази част е станала новата зона в която са дневна, кухнята и трапезарията. Свързана е с външната част с големи прозорци и сгъваема стъклена врата. В старата част са останали спалните, баните и стаята за учене. За реновирането са използвани рециклирани материали. Например подови дъски за интериора на добавената част и тухли от 40-е години на миналия век за фасадата.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.