До 38 градуса утре, жегата продължава и в петък и събота

https://mreja.bg/novini/do-38-gradusa-utre-zhegata-prodalzhava-i-v-petak-i-sabota/87499 Mreja.bg
До 38 градуса утре, жегата продължава и в петък и събота


Ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максимални температури между 33 и 38 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево със слаб югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, предава БТА.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата - до умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 27, на 2000 метра - около 18 градуса.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, главно над планините и планинските райони, но само на изолирани места през първия ден в Западна България, а в събота - в Източна Стара планина, ще превали слаб краткотраен дъжд. За кратко в Дунавската равнина ще се появи северозападен, в събота - североизточен вятър, ще бъде предимно слаб; температурите ще са почти без промяна, малко по-високи от обичайните за първата половина на август - преобладаващите максимални ще бъдат между 32 и 37 градуса.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.