Директорът на Пирогов: Имаме сериозен втори пик на коронавируса!

https://mreja.bg/novini/direktorat-na-pirogov-imame-seriozen-vtori-pik-na-koronavirusa/105790 Mreja.bg
Директорът на Пирогов: Имаме сериозен втори пик на коронавируса!


Добре съм, под карантина съм, защото съм бил в контакт с болен от коронавирус. Спазвам стриктно мерките. Това заяви в тв ефира във вторник директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, който е под домашна карантина заради контакт с болен от Ковид-19.

„Правих си два PSR теста. И двата бяха отрицателни. Правих си и бърз тест, който показа наличие на антитела, но знаете за достоверността на тези тестове. След края на карантината ще направя отново PSR тест, който ще покаже имам ли антитела“, разкри той.

„В момента нямаме болни лекари в „Пирогов“. Всички заболели бяха от т. нар. „първа вълна“ и всички вече се върнаха на работа“, добави директорът на лечебното заведение.

„Задължително трябва да се носят маски както от персонала в болниците, така и от пациентите. Другият момент е правенето на PSR тестове. Ние изграждаме една защитна стена, когато правим PSR тестовете на пациентите“, уточни проф. Балтов.
По думите му в началото на пандемията няколко пациенти са заразили 10-15 лекари в „Пирогов“.

„Към днешна дата (бел. ред. 23 юни) имаме 19 пациенти, които са в ковид отделението и един в реанимация, който е на апаратно дишане. В „Пирогов“ постъпват пациенти в средно тежко и тежко състояние“, добави директорът на болницата.
„В момента имаме втори пик, който е много сериозен. Около 1600 активни случаи, от които 20% влизат в болница, а 5% са в много тежко състояние“, уточни проф. Балтов. По думите му пациентите са на антибиотично лечение, както и на антикоагулантна терапия. На същата терапия е и той. "Антикоагулантната терапия представлява приемане на медикаменти срещу съсирване на кръвта. Такива медикаменти се приемат 30 дни след изписване от болницата“, заключи директорът на „Пирогов“, пише Ретро


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.