Дигитализиране на предлагани от китайското правителството услуги улеснява живота на гражданите

https://mreja.bg/novini/digitalizirane-na-predlagani-ot-kitayskoto-pravitelstvoto-uslugi-ulesnyava-zhivota-na-grazhdanite/85803 Mreja.bg
Дигитализиране на предлагани от китайското правителството услуги улеснява живота на гражданите


Су Липин е жена с увреждания от гр. Шънджън, провинция Гуандун. Миналата година тя загубва своето удостоверение за инвалидност и това й създава редица неудобства. Но с помощта на мобилно приложение успява да получи ново само за една седмица, съобщава "Радио Китай".

На 19-та сесия на ОСНП китайският председател Си Дизнпин предложи стратегия за изграждането на „силна държава чрез интернет, дигитализирането на Китай и създаването на интелигентно общество", с което започна трансформирането на традиционното правителство в електронно. Мобилното приложение, с чиято помощ Су Липин решава своя проблем, е важен резултат от този процес. То съчетава различни услуги от няколко отдела – публична сигурност, гражданска администрация, човешки ресурси и общество, образование и др. Освен това улеснява работата на служителите в сектора на публичните услуги.

Според Уан Синхуей, главен изпълнителен директор на компанията създала приложението, то се фокусира върху основните проблеми, с които се сблъскват гражданите. Затова до момента към неговите услуги са прибягнали 13,17 милиона потребители и средно на ден се правят по 9,15 милиона прегледа.

Приложението предлага 687 услуги. Уан Синхуей добави, че ще продължат да ги увеличават, както и да го усъвършенстват.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.