Деси Радева се цели в международна кариера (Първата дама крие в биографията си, че е работила за Слави)

https://mreja.bg/novini/desi-radeva-se-celi-v-mezhdunarodna-kariera-parvata-dama-krie-v-biografiyata-si-che-e-rabotila-za-slavi/108563 Mreja.bg
Деси Радева се цели в международна кариера (Първата дама крие в биографията си, че е работила за Слави)


Първата дама Десислава Радева е споделила любопитни детайли от професионалната си биография в бизнес социалната мрежа Linkedin, където потребители от цял свят си търсят работа и въвеждат публично трудовите си характеристики.

Досега съпругата на президента Радев споменаваше с гордост единствено за стажа си във фабриката за бира „Загорка“, както и във ВВС, където всъщност пламва любовта им. Наскоро обаче е добавила и другите си работодатели през годините. Официално тя твърди, че трудовият ѝ стаж е започнал през 2002 г., като е спестила, че преди това е работила като манекенка, сервитьорка в Студентски град, а после и като секретарка на Слави Трифонов. До 2006 г., в продължение на 4 лета, Деси е била асистентка на шефа на „Загорка“. Напуснала заради нервен срив и после почти година е изкарала като безработна, преди да постъпи в голям столичен хипермаркет за продажба на строителни материали. Уви, търговията с тухли и железария не била по вкуса ѝ, в колектива на магазина тя се задържала едва 10 месеца. Веднага след напускането си се уредила в клона на престижната компания за човешки ресурси у нас – „Менпауър“, която е основана в САЩ преди повече от 70 години. Там работела като служител, който отговарял за назначаването на персонал, но издържала на позицията само 8 месеца. Амбициите ѝ се простирали по-далече и решила да пробва уменията си в швейцарската компания за реклама и пиар „Топ Комюникейшън“, където работила като мениджър година и 1 месец. Радева обаче не е посочила в кой клон на фирмата е практикувала и дали стажът ѝ е минал зад граница, тъй като дружеството е основно локализирано в немскоговорещите страни. През 2010 г. Десислава съвсем сменила посоката на професионалния си път и получила назначение в благотворителната фонданция „Работилница за граждански инициативи“. Според биографията си Деси е била маркетинг мениджър в организацията, но защо е напуснала след само 9 месеца там, остава мистерия. В същата година тя получава и знаковото назначение във ВВС, където работи паралелно на две длъжности до старта на първата кампания на Румен Радев за президентските избори през 2016 г., когато те все още нямат брак и живеят заедно като любовници.

От 2017 г. насам президентшата се хвали, че е собственик на фондация „Живата вода на България“, която бе замряла близо 2 години. След като направи 2 издания на състезанието за ученици „Пазим езика си“, Деси се завърна на бял кон в благотворителността, подемайки нова инициатива в стила на Людмила Живкова за строеж на музикален комплекс в България. Очевидно Радева не е спряла да се интересува от работния пазар и планира все някой ден да скъса с професията „първа дама“. Поради тази причина тя записа и завърши магистратура „Политически патологии“ в СУ на 50-годишна възраст. В бизнес мрежата Деси е посочила, че се интересува от ООН и е съвсем възможно погледът ѝ да е устремен на там и да се готви за международна кариера. През последните година и половина тя е изцяло в сянката на мъжа си, след като на излиянията ѝ във фейсбук бе наложено „вето“ и е зажадняла за професионални изяви, коментират хора от нейното обкръжение.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.