Деница Сачева: Не трябва да има оставка на правителството заради кризата с коронавируса!

https://mreja.bg/novini/denica-sacheva-ne-tryabva-da-ima-ostavka-na-pravitelstvoto-zaradi-krizata-s-koronavirusa/105965 Mreja.bg
Деница Сачева: Не трябва да има оставка на правителството заради кризата с коронавируса!


Неизбежно да чуем гласа на хората, които имат справедливи искания, неизбежно е да чуем гласа на младите. Но също така е неизбежно да дадем много ясен отпор на всички онези, които имат антиевропейска риторика, слагат бесила и зоват към размирици.  Това каза в предаването "Панорама" по БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в отговор на въпрос дали е неизбежно правителството да отстъпи пред исканията на протестиращите за оставка.


Нямаме никакъв страх от служебно правителство, става дума за отговорност. В случая не се пази правителството, а работещият парламент. България трябва да има работещ парламент заради ситуацията с кризата с коронавируса. Без работещ парламент не може да приемем нов бюджет и да се увеличат пенсиите. Нас служебен кабинет не ни плаши, но плашещо е да влезем в окото на кризата без работещ парламент, подчерта социалният министър.По думите ѝ показаните снимки с пачки евро в шкафчето на спалнята на премиера Борисов са медийни внушения. Нека да говорим за корупцията с факти и доказателства. През 2009 година брутният вътрешен продукт беше 72 млрд. лева, а сега е 118 млрд.  лева. Тогава минималната заплата беше 240 лева, а сега е 610 лева, посочи Сачева.


В демокрацията трябва да се уважава законния избор. Редовните избори са само след осем месеца и няма причина да се иска оставка. Хората, които днес организират зрелища, утре няма да могат да осигурят хляб и ще влезем в спирала от протести, заяви тя.


След вота на недоверие всички варианти са възможни, но трябва да бъде взето онова решение, което ще е най-добро за хората и за страната, каза Деница Сачева.Тя съобщи, че към момента безработните у нас 264 000 души, или 8,3%. За месец юни 37 000 души са намериха работа, което е рекорден брой, отбеляза министърът на труда и социалната политика.


Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.