Дъщерята на Вълчо Камарашев съсипана - не може да се прибере у нас, за да го погребе

https://mreja.bg/novini/dashteryata-na-valcho-kamarashev-sasipana-ne-mozhe-da-se-pribere-u-nas-za-da-go-pogrebe/105349 Mreja.bg
Дъщерята на Вълчо Камарашев съсипана - не може да се прибере у нас, за да го погребе


На 82-годишна възраст дни преди Цветница и Великден ни напусна обичаният от поколения български актьор Вълчо Камарашев. Легендата на Театъра на армията от години имал сериозни здравословни проблеми, страдал и от диабет, казаха негови колеги.

Трагедията около загубата му е още по-голяма, тъй като собствената му дъщеря не бе до него в последните му мигове, а и в момента не може да го изпрати по последния му път, както би желала. Мина от дълго време живее в Америка в градчето Силвър лейк край Лос Анджелис в щата Калифорния. Там тя е щастливо омъжена за американеца Джейсън, с когото имат двама синове. За смъртта на баща си разбрала чрез телефонно обаждане от близките си в България.

Мисълта, че не можела да се прибере в София, за да му организира погребение, я съсипала окончателно. Заради извънредните мерки в цял свят около пандемията от коронавирус полети почти не се осъществяват, а и да се качи на самолета, дъщерята на Камарашев пак няма да успее да се сбогува с баща си, защото ще трябва да е под 14-дневна задължителна карантина. Според племенника на големия актьор той ще бъде кремиран, а траурната процесия, с която негови близки, приятели, колеги и всички, които го обичат заради незабравимите му роли в киното и театъра, ще е след края на извънредното положение.

Легендата на Военния театър не обичаше да се оплаква от пенсионерския си бит и не спираше да се шегува с тънка самоирония. „Живея нормално, не се оплаквам. Макар да съм с пенсия, оправям се. Е, не е така щедро, както някога, когато работех. Но не е необходимо да се жалвам, защото всички го правят. Само говорят какво друго ще се увеличи, кои заплати ще скочат, за пенсиите престанаха да говорят“, каза преди време в интервю за „Ретро“ актьорът.

Пенсията, която държавата му присъдила за дългогодишния стаж, възлизала едва на 360 лева. С тях театралът успявал да покрива единствено битовите си сметки, а понякога парите стигали само за парното. Дъщерята му Мина поемала останалите разходи. За последно тя и внуците на Камарашев му бяха на гости през лятото на 2019 г. Двете момчета обожавали дядо си, но им било трудно да произнасят името му на български, затова го наричали дядо Улф.
 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.