Държавни инспектори влизат в личните стопанства да търсят живи прасета

https://mreja.bg/novini/darzhavni-inspektori-vlizat-v-lichnite-stopanstva-da-tarsyat-zhivi-praseta/87414 Mreja.bg
Държавни инспектори влизат в личните стопанства да търсят живи прасета


Областна дирекция по безопасност на храните - Враца започва проверки в личните стопанства в 20-километровата зона около промишлена свинеферма „Кова-М“ ЕООД, с. Чирен. Това стана ясно на свиканата извънредна епизоотична комисия в общинска администрация Мездра.

В обособената зона в Община Мездра влизат селата Моравица, Руска Бела, Върбешница, Боденец, Брусен, Крапец, Горна Кремена, Долна Кремена, Кален и Цаконица, както и град Мездра.

Служители от дирекцията ще проверяват дали стопаните са умъртвили доброволно домашните си прасета и ще обеззаразяват помещенията, които са обитавали.

В случай, че се открият живи прасета, ще се наложи те да бъдат евтаназирани принудително и загробени, а стопанинът ще бъде глобен с до 1000 лв. от Областна дирекция по безопасност на храните.

Крайният срок за доброволно клане на животни на територията на община Мездра бе 31 юли 2019 г.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.