Дадоха 8 години затвор на габровец, надупчил клошар с нож заради забележка

https://mreja.bg/novini/dadoha-8-godini-zatvor-na-gabrovec-nadupchil-kloshar-s-nozh-zaradi-zabelezhka/85884 Mreja.bg
Дадоха 8 години затвор на габровец, надупчил клошар с нож заради забележка


Окръжният съд в Габрово даде 8 години затвор на млад мъж за опит за убийство на клошар в изоставена сграда до студентско общежитие в града.

Съдът призна Е.М. за виновен в това, че на 17 декември 2018 г., около 21,00-22,00 ч. в постройка в близост до Студентско общежитие на ул. „Студентска“ в Габрово, направил опит умишлено да умъртви мъж от с. Табашка, общ. Севлиево, като му нанесъл множество прободни рани с нож. Видно от доказателствата по делото пострадалият спял в необитаемата постройка, когато подсъдимият заедно с негов познат дошли на същото място, с намерение да „дишат“ бронз. След спречкване между двамата младежи, единият си тръгнал, а Е.М. останал в постройката. По повод предизвикан от него шум пострадалият му отправил забележка, което провокирало последвалите удари с нож от страна на подсъдимия. По-късно Е.М. сам сигнализирал на телефон 112 за извършеното.

Делото е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият заявил, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт. Така определените му първоначално 12 г. затвор са редуцирани с 1/3, уточняват от пресцентъра на съда. Подсъдимият трябва да заплати на пострадалия обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 50 000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.