Д-р Симидчиев сензационно: Срещали сме се с подобен на Ковид-19 вирус!

https://mreja.bg/novini/d-r-simidchiev-senzacionno-sreshtali-sme-se-s-podoben-na-kovid-19-virus/106014 Mreja.bg
Д-р Симидчиев сензационно: Срещали сме се с подобен на Ковид-19 вирус!


Българите вече са се срещали с подобен на Ковид-19 вирус. Затова много от тях имат имунитет срещу коронавируса и той ги предпазва. Сензационната новина хвърли в ефира на Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев.


 


Той заяви, че през 2008 година е имало доста подобен вирус, изолиран при прилепи в България. И по тази причина е възможно част от популацията да се е срещала с този вирус.


 


"Може това да е причината пандемията да е толкова малка у нас. Тялото помни какво е срещано през 2008 година и това би могло да е в наш плюс. Все пак обаче трябва да се пазим много, Ковид-19 не е ясен за света още", заяви Симидчиев. 


 


Лекарят говори и за приема на витамин C при лечението на коронавируса. "Този витамин има ефект върху кръвоносната система. Установено е, че коронавирусът предизвиква сгъстяване на кръвта. Затова всяко нещо, което подпомага съсирването, може да има неблагоприятен ефект. В протоколите за лекуване на вируса се включват антикоалгуланти за разреждане на кръвта", обясни пулмологът. 


 


Според него причината да сме начело на класацията по нови заразени е, че в началото сме имали много малко заразени. Затова сега просто ръстът е голям в процентово изражение. 


 


"Когатов началото имаш малък брой пациенти, то процентът на нарастване винаги е голям. Например ако имаме един болен, а след това два - това е ръст от 100%.


 


Лошото е, че в последните седмици и месеци хората решиха,че този проблем не съществува, а той е налице. Вирусът има една цел и тя е да зарази нови хора, за да оцелее. Не бива да го забравяме", обясни д-р Симидчиев.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.