Д-р Симидчиев развенча огромно заблуждение

https://mreja.bg/novini/d-r-simidchiev-razvencha-ogromno-zabluzhdenie/106333 Mreja.bg
Д-р Симидчиев развенча огромно заблуждение


Специалистът е категоричен, че трябва да имаме нагласа за „новата нормалност“


Пулмологът д-р Александър Симидчиев развенча огромно заблуждение за предпазните маски.


 


Няма достатъчно информация дали трябва или не да се носят маски в училище. След време, ще се прецени дали в училищата, в които по-строго са носени маски ще има по-малко заразени. 


Това заяви в телевизионно интервю пулмологът д-р Александър Симидчиев. 


 


"В класната стая контролът е по-голям от учителя, отколкото в коридора", коментира пулмологът задължителното носене на маски от децата в коридорите на училищата. 


Маските не могат да бъдат вредни – хората, които оперират и лекуват носят маски по 8 часа на ден. Остава въпросът доколко са полезни предпазните средства, каза д-р Симидчиев.


 


"Трябва да имаме обща нагласа за "новата нормалност", а тя изисква да ограничаваме разпространението на вируса", разкри експертът. 


"Важно е да предотвратим заразените деца в училището. Родителите трябва да мерят температурата на децата", коментира пулмологът.


 


Маската е по-ефективна от шлема що се отнася до капковото разпространение, завърши д-р Александър Симидчиев. 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.