Д-р Симидчиев пред Нова: Вече нищо няма да бъде същото!

https://mreja.bg/novini/d-r-simidchiev-pred-nova-veche-nishto-nyama-da-bade-sashtoto/105612 Mreja.bg
Д-р Симидчиев пред Нова: Вече нищо няма да бъде същото!


Пулмологът д-р Симидчиев предупреди - вече нищо няма да бъде същото!

"Животът няма да бъде същият като преди, макар да се връща към нормалното си темпо. Преди пандемията от Ковид-19 Китай беше „световният завод” за всякакви продукти. Там се произвеждаше всичко, но в тази криза хората разбраха, че да сложиш всички яйца в една кошница не е удачно решение.


 


И Китай никога повече няма да бъде такъв завод. Тепърва ще се видят мащабите на икономическите последици от кризата". Това заяви в студиото на „Неделята на NOVA” пулмологът д-р Александър Симидчиев.


 


Според него ще са необходими минимум 12 месеца, за да се добие ценна информация относно вируса. Ковид-19 пощади България и беше с нисък интензитет в страната ни, благодарение на мерките, които се взеха навреме, убеден е Симидчиев.


 


Но смята, че държавата ни трябва да се подготви със запаси от кръвна плазма независимо дали ще има втора вълна у нас. Според него в България има достатъчно специалисти, които могат да работят това, както и голям брой преболедували от коронавируса.


 


Д-р Симидчиев коментира и теорията за това, че пушачите са по-защитени от заразяване с вируса. Разбира се, моментално я обори и обяви за рекламен ход.


 


"Доказано е, че тютюнопушенето намалява имунната реактивност на дихателните пътища и води до блокиране на част от механизмите, които защитават дихателната ни система. Няма никаква логика в това да има нещо вярно, за мен си е чиста лъжа", категоричен е пулмологът.


 


Колкото до лечението с хлорохин и хидроксихлорохин той коментира, че в повечето страни тези две лекарства се прилагат при лечението само на най-тежко болните. И щом това е така, шансовете за летален изход са много по-големи, цитира Блиц.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.