Д-р Симидчиев иска задължително ваксиниране!

https://mreja.bg/novini/d-r-simidchiev-iska-zadalzhitelno-vaksinirane/108423 Mreja.bg
Д-р Симидчиев иска задължително ваксиниране!


"Важно е да се гледа напред, всички имат вина за слабата ваксинация у нас, но първо трябва да решим проблема, а после да търсим виновните", това каза в "Твоят ден", по NOVA NEWS д-р Александър Симидчиев.


Според него причините за сегашната ситуация е нарушената комуникация в процеса. За него нещата и в момента са оставени на самотек. Специалистът подчерта, че трябва да се направи професионална кампания, която да улесни комуникацията, за да се разясни на всички хора за необходимостта от имунизация.


Д-р Симидчиев е убеден, че има рискови групи, които не бива да се разболяват, поради което трябва да се ваксинират, а това се постига с разговори и разясняване.


За задължително ваксиниране за определени групи медикът вярва, че правителството трябва да вземе такова решение.


Той информира още, че ваксинирането след преболедуване е препоръчително, защото се усилва значително имунитета.


За трагичния случай от Пловдив с починало 18-годишно момче д-р Симидчиев заяви, че трябва да се изчака разследването на компетентните органи.


Д-р Александър Симидчиев каза още за присъствието си в парламента, че е бил разочарован, защото не е могъл да реализира идеите си за промяна в здравеопазването, но е готов за трети опит, но трябва човек много добре да прецени къде е най-полезен.


Относно новия проект на Асен Василев и Кирил Петков той заяви, че не може да не се подкрепи заявка да няма корупция в държавата, но би искал да види нещо повече от идеите им в сферата на здравеопазването.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.