Д-р Комаровски разкри какво включва лечението на коронавирус у дома

https://mreja.bg/novini/d-r-komarovski-razkri-kakvo-vklyuchva-lechenieto-na-koronavirus-u-doma/105260 Mreja.bg
Д-р Комаровски разкри какво включва лечението на коронавирус у дома


Домашното лечение на лека коронавирусна инфекцията официално е разрешено от здравното министерство. То се позволява при положение, че липсва силен задух и температурата на пациента е по-ниска от 38,5 градуса.

Д-р Комаровски сподели как трябва да се лекуваме в този случай. Той заяви, че терапевтични мерки са задължителни дори и при леко неразположението, приличащо на лека или силна настинка.


Нежелателно е да се почива продължително в леглото. Залежаването е предпоставка за усложнения. Специалистът препоръчва движение.
Пациентите, които приемат лекарства за хипертония, не трябва да преустановяват употребата им.


Подходящи медикаменти са парацетамол три пъти на ден (500 mg) и ибупрофен (не повече от 1200 мг в три или 4 дози на ден), които са одобрени от СЗО.


Комаровски съветва да се пият повече течности вместо лекарства за кашлица.
 

Той пояснява, че при недостиг на течност храчките в белите дробове изсъхват и това затруднява отделянето им.


Експертът препоръчва консумацията на сладки чайове, сокове, квас и  компоти. Препоръчват се още лесно смилаеми ястия с въглехидрати - овесени ядки, сушени плодове, плодови пюрета, консервирани плодове, горски плодове, мед, шоколад, които дават на тялото нужната енергия.

Д-р Комаровски припомня, че адекватното лечение у дома има за цел да предотврати тежкото развитие на инфекцията. При наличието на симптоми като диария и затруднено дишане, вероятно е необходима хоспитализация, пише zdrave.to, позовавайки се на казаното от експерта. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.