Д-р Киров алармира за задаващ се здравен мор за българите

https://mreja.bg/novini/d-r-kirov-alarmira-za-zadavasht-se-zdraven-mor-za-balgarite/109332 Mreja.bg
Д-р Киров алармира за задаващ се здравен мор за българите


Не трябва да се правят реформи на парче


Председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров алармира за задаващ се здравен мор за българите.


 


Както стана ясно за всички, правителството прави планове да премахне личните лекари. В такъв случай при наличието на здравен проблем, пациентите ще трябва да търсят специалисти по обща медицина.


Това предложение е залегнало в промените на здравния сектор.


 


Д-р Киров, както и редица негови колеги, че дори и пациентите обаче са категорични, че реформите не трябва да се правят на парче. Според специалиста, формулираният от правителството мотив е повече от странен.


 


Той подчерта, че електронното досие на пациента несъмнено ще е от полза и в помощ, но не то е това, което ги лекува.


Той уточни, че при капитационното плащане сумата се получавана за определен брой пациенти. Тази сума им дава право да потърсят неограничен брой пъти лекарска помощ за сумата от осем лева.


 


Ако планираната реформа се превърне в реалност, това несъмнено ще доведе до това, че неудобните пациенти да бъдат отказвани.


В този ред на мисли д-р Киров поиска отговор на въпроса къде те ще могат да търсят помощ. В заключение той посочи, че възрастта на 30% от джипитата надхвърля 60 години.


Източник: blitz.bg


 


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.