Д-р Дончев от ВМА: Прекарах много тежко Ковид-19! (виж тук)

https://mreja.bg/novini/d-r-donchev-ot-vma-prekarah-mnogo-tezhko-kovid-19-vizh-tuk/105723 Mreja.bg
Д-р Дончев от ВМА: Прекарах много тежко Ковид-19! (виж тук)


Д-р Дончев прекарал много тежко заболяването!

С кръвна плазма е бил лекуван д-р Дончев от ВМА, който става доброволец в борбата с Ковид-19, но сам се заразява от вируса. Той вече е добре и сподели, че терапията с кръвна плазма облекчава и има ефект върху организма. Самият той е дарил кръвна плазма за лечението на други болни пациенти.


 


Това разкри самият той пред БНТ и сподели, че е бил съкрушен като е научил новитата, че заразен от вируса. Мислил как оставя колегите си с един по-малко, а недостиг на медицински лица винаги ще има.


 


"Прекарах коронавируса много тежко, това няма нищо общо с грипа", разкри д-р Дончев в ефир. И обясни, че при здрави хора се включва един много неприятен механизъм, който не се повлиява почти с нищо. И то при хора със силен имунитет.


 


"Изненадан бях и то много приятно от факта колко млади хора доброволци има. Такива, които се хвърлят в битката от сърце и искат да помогнат с всичко, което могат", благодарен е той.


 


Към днешна дата лекарят е убеден, че след първоначалните опити и изпитания системата ни е вече много по-подготвена и оттук нататък ще е по-лесно да се овладяват ситуациите.


 


Д-р Дончев смята да напише и книга за протичането на цялото заболяване, както и лечението, с което се е спасил.


 


Припомняме, че днес - 16 юни, новозаразените с Ковид-19 у нас са двойно повече от вчерашния ден. Те са 51 души.


 


По области най-много случаи са установени в София област и град като те са общо 18, в Сливен - 8 и Плевен - 7.


 


В Кюстендил, Стара Загора и Шумен новите случаи са по 3, два са в Пазарджик и по един във Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Пловдив, Разград и Ямбол.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.