Д-р Брънзалов направи плашеща прогноза

https://mreja.bg/novini/d-r-branzalov-napravi-plasheshta-prognoza/105929 Mreja.bg
Д-р Брънзалов направи плашеща прогноза


Д-р Брънзалов направи плашеща прогноза за коронавируса и това, което ще се случи при повече тежки случаи


Зам.-председателят на БЛС д-р Николай Брънзалов направи плашеща прогноза за пандемията от коронавирус.


Той е категоричен, че през есента ще има повече пациенти с подобна на коронавирусна симптоматика, защото в този период се появяват и другите банални инфекции.


В телевизионно интервю той заяви, че пациентите трябва да бъдат ясно диференцирани. Специалистът добави, че лекарите не са научени да лекуваме пациентите по телефона, но настоящата ситуация го изисква.


Той заяви, че по-малките градове се справят по-добре, тъй като там са разкрити коронавирус кабинети и не е редно в лечебните заведения да влизат такива пациенти. 


Д-р Брънзалов поясни, че има разлика между заразен и болен ис  според него проблемът е в логистиката, а не само в тестването и правенето на снимки. 


Специалистът е категоричен, че трябва да има промени и в дехоспитализацията на пациентите с доказан или прекаран COVID-19, които се чувстват добре.


Д-р Брънзалов попита защо трябва да се натоварва здравната система. Той подчерта, че средствата за лечение при извънредни ситуации в момента са от бюджета на НЗОК. Специалистът изтъкна, че този бюджет не е съгласуван за извънредни, а за нормални ситуации, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.