Д-р Аргирова с прогноза за края на епидемията от коронавирус у нас

https://mreja.bg/novini/d-r-argirova-s-prognoza-za-kraya-na-epidemiyata-ot-koronavirus-u-nas/105161 Mreja.bg
Д-р Аргирова с прогноза за края на епидемията от коронавирус у нас


В ефира на БНР вирусологът д-р Радка Аргирова направи прогноза за края на епидемията от коронавирус у нас


Д-р Радка Аргирова отправи призив към възрастните хора от ефира на БНР. Тя заяви, че пациентите от тази възрастова група е желателно максимално да ограничат срещите си с други хора, докато не отшуми епидемията.


Проф. д-р Радка Аргирова, която е председател на Българското дружество по медицинска вирусология, поясни че за всяка епидемия има типична крива. Тя уточни, че страната ни все още се намира в началото на тази крива, но тенденцията е да вървим нагоре по стръмната част.


Вирусологът отново призова възрастните хора, особено тези, които са с хронични заболявания, да се изолират, докато ситуацията се нормализира.


Експертът посочи, че при намаляване на броят на заразените и липсата на новооткрити случаи, може да се говори за преминаване на епидемията.


Д-р Аргирова прогнозира и кога може да се случи това. Нейното мнение е, че в началото на месец май ще се наблюдава пик в страната ни. Д-р Аргирова допълни, че в края на май до началото на месец юни епидемията ще приключи окончателно.


Експертът призова още веднъж за пълна дисциплина от страна на всички граждани, пише БЛИЦ. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.