Цветан Василев агитира следовател Бойко Атанасов да бъде издигнат за главен прокурор

https://mreja.bg/novini/cvetan-vasilev-agitira-sledovatel-boyko-atanasov-da-bade-izdignat-za-glaven-prokuror/86340 Mreja.bg
Цветан Василев агитира следовател Бойко Атанасов да бъде издигнат за главен прокурор


Странен, но не неочакван пост сподели във фейсбук страницата си бившия собственик на КТБ Цветан Василев, който е подсъдим за фалита на банката. Коментарът е на мъж на име Даниел Божилов, който заедно с организация БОЕЦ и сайта "Биволъ" издига следовател Бойко Атанасов за главен прокурор.

Атанасов се прочу с лични нападки срещу главния прокурор Сотир Цацаров и заместника му Иван Гешев, изсипвайки обвинения срещу тях. 

За кандидатурата му имаше подписка на вчерашния протест срещу номинацията на Иван Гешев. Митингът бе оглавяван от Христо Иванов, лидер на "Да, България". 

Атанасов е известен с това, че кандидатства за шеф за всяко свободно място в прокуратурата и следствието. За него последно се разбра, че е завършил наказателно право със среден (3).

Гешев е един от прокурорите, които работи по делото КТБ с основен подсъдим Цветан Василев от самото му начало.

Ето и постът, който Цветан Василев сподели във фейсбук страницата си:

Днес в 13, 30 трябваше да се проведе среща по искане на министъра на правосъдието Кирилов във връзка с издигане на гражданската кандидатура на г-н Бойко Атанасов за кандидат за Главен прокурор на РБ.

Среща нямаше. Оказа се по думите на млада блондинка, тип чалгарка, която играе ролята и на началник на кабинета на Кирилов, че нещо след снощния разговор не сме се разбрали, тъй като уговорката от него за подкрепа на гражданска кандидатура е била ОСВЕН КАНДИДАТА ДА Е СИЛНА ОБЩЕСТВЕНА ЛИЧНОСТ (за което само за три дни е събрана подписка от почти 10 хил. души, горе-долу толкова с колкото гласа самия Кирилов е избран за депутат), но и този кандидат ДА НЕ СЕ КАЗВА БОЙКО АТАНАСОВ (каквото условие наистина беше поставено в телефонен разговор от последния момент).

Обяснено им беше ясно, че ние издигаме гражданска кандидатура и не поставяме никакви условия тя да е единствена, но и същевременно няма да допуснем на нас да ни бъдат поставяни условия!

Отделно самото поставяне на подобно условие показва манталитет и визия как се случват нещата на другите места по тези номинации - абе вижте там и го сменете този, че не ни харесва. Явно някой е пропуснал, че това беше тримесечен процес по инициативата на БОЕЦ за номиниране на граждански кандидат и няма нищо общо с техния начин на работа да се съберем няколко човека някъде и да издигнем приемлива за управляващата мафия кандидатура.

Между другото днес се оказа, че е приемния ден на г-н Министъра като в тази връзка "скриването му", че е излязъл спешно представлява пряко нарушение на Закона за администрацията, тъй като всеки администратор, вкл. и министрите са длъжни да имат приемен ден и да приемат в него желаещите среща граждани и организации.

Така или иначе подписката е внесена и ще бъде допълнена до изтичане на крайния срок за номинация, като подписката ще бъде продължена до избора на нов Главен прокурор.

Днес вносителите на кандидатурата взехме и решение да изчакаме изтичане на крайния срок за внасяне на номинации след което АКО СХЕМАТА НА ПЕЕВСКИ И БОРИСОВ ЗА БЕЗАЛТЕРНАТИВНО ПАРАШУТИРАНЕ НА ГЕШЕВ ЗА Гл. прокурор продължи да преминем към активни действия за искане на оставка на ВСС и Борисов.

НЯМА ДА ДОПУСНЕМ МАФИЯТА ТАКА ЛЕСНО ДА СИ НАЗНАЧИ ОТНОВО СВОЙ ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.