Цинк елиминира риска от заразяване с коронавирус!

https://mreja.bg/novini/cink-eliminira-riska-ot-zarazyavane-s-koronavirus/105268 Mreja.bg
Цинк елиминира риска от заразяване с коронавирус!


Избягвайте ръкостискането. Приемайте цинк. Натискайте копчетата в асансьора само с кокалчетата на пръстите. Това са част от препоръките за превенция на заразяването с коронавируса, които дава американският патолог и молекулярен вирусолог Джеймс Роб.

Ето какво съветва Роб:

1. Без ръкостискане!

2. Използвайте само кокалчето си, за да докосвате светлинни ключове, асансьорни бутони и др.

3. Отваряйте врати на обществени обекти с лакът, а не с длан.

4. Използвайте латексни ръкавици за еднократна употреба при пазаруване.

5. Когато се приберете у дома, измивайте ръцете си със сапун за 10-20 секунди и/или използвайте по-висок от 60% дезинфектант за ръце на алкохолна основа.

6. Кашляйте или кихайте в кърпи за еднократна употреба и ги изхвърлете.

8. Обикновените хирургически маски за еднократна употреба се използват, за да ви попречат да докоснете носа и/или устата си (докосваме носа/устата си около 90 пъти на ден, без да го осъзнаваме). Маската няма да попречи на вируса при директно кихане да влезе в носа или устата ви.

9. Попитайте лекаря си за употребата на таблетки, съдържащи цинк. Доказано е, че тези таблетки са ефективни за блокиране на коронавируса (и повечето други вируси).

10. Този вирус се разпространява в големи капки чрез кашляне и кихане. Това означава, че въздухът няма да ви зарази! Но всички повърхности, по които се приземяват тези капки, са заразни. Няма да бъдете заразени, освен ако необезопасено лице кашля или киха директно в лицето ви, пише Ретро.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.