Чудесни новини за студентите! Вижте с колко ще увеличат пенсиите им

https://mreja.bg/novini/chudesni-novini-za-studentite-vizhte-s-kolko-shte-uvelichat-pensiite-im/106118 Mreja.bg
Чудесни новини за студентите! Вижте с колко ще увеличат пенсиите им


С минимум 20 процента ще бъде увеличен индивидуалният размер на студентските стипендии. Заедно с Националното представителство на студентските съвети (НПСС) и със Съвета на ректорите на висшите училища в България ще изготвим списък на студентските общежития с най-належаща нужда от ремонт и обновяване.

Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на работна среща с представители на НПСС и с членове на Съвета на ректорите, на която бяха обсъдени предстоящите увеличения в размера на индивидуалните студентски стипендии и допълнителното увеличение на средствата за саниране, ремонт и обзавеждане на общежитията, съобщи пресцентърът на МОН, цитиран от БТА.


По време на срещата председателят на НПСС Даниел Парушев е изразил благодарността на цялата студентска общност за навременните мерки, взети от премиера и правителството за осигуряване на по-добри условия за студентите.


С осигурените от правителството преди седмица 100 млн. лв. ще бъдат увеличени всички студентски стипендии с най-малко 20 процента. До седмица ще бъде готов списъкът на общежитията, които приоритетно ще бъдат ремонтирани. Определянето им ще стане на поредица срещи между МОН, Националното представителство на студентските съвети и Съвета на ректорите, като с приоритет ще са тези с най-голяма амортизация и с най-много студенти.


Преди дни от НПСС припомниха, че средства за ремонти на студентските общежития не са отпускани от 2008 г. насам, пише Марица.


 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.