Човешка грешка е причината за пожара в Хасковско

https://mreja.bg/novini/choveshka-greshka-e-prichinata-za-pozhara-v-haskovsko/88280 Mreja.bg
Човешка грешка е причината за пожара в Хасковско


"През нощта пожарът е локализиран, но днес продължаваме, всички екипи ще са на място, очакваме и помощ от войската”, съобщи директорът на пожарната в Хасково Комисар Николай Вълчев тази сутрин, цитиран от Dariknews.bg

„Абсолютно безотговорно поведение на хората - местен човек отива, оставя си отпадъците в покрайнините на селото, запалва ги и ги оставя да горят, това се случи няколко пъти вчера.

Така и в Сакар планина - стана пожар вчера, при пристигането на колеги да гасят, виждат трактори, които бягат от мястото на пожара - чистили са пасища. Значи, не знам тия хора с пасищата как не разбраха, че висока температура и силен вятър е изключително опасна комбинация”, съобщи Вълчев.

Колко наказания да получи възрастният човек, който е запалил пожара - тук нещата не опират до наказания, а до работа с населението и отговорност към всички", смята Вълчев.

„Гасенето на пожара е изключително скъпо - два дена работят по сто човека, по двадесет единици техника, ако имаше и хеликоптер, най-вероятно разходът за потушаването на пожара е в размер на стотици хиляди левове, ако сметнем разходите за гориво на техниката само, но и храна за екипите, амортизация и други”, допълни Вълчев.

Пожарникарите, военнослужещите и горски служители днес ще извършват контрол по периметъра на тлеещия пожар основно в частта с. Любеново-Родопи.

„Тук днес ще съсредоточим екипите да държат под контрол това, което през нощта сме загасили”, допълни Вълчев. „Очаква се днес до края на деня пожарът да бъде напълно потушен; тук участват всякакви институции”, завърши директорът на пожарната в Хасково.

Междувременно Районна прокуратура в Хасково започна разследване за причиняване на пожар по непредпазливост. Пламъците тръгнаха на 12 август край село Брягово.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.