Честваме Св. апостоли Сила, Силуан, Крискент - от Седемдесетте апостоли

https://mreja.bg/novini/chestvame-sv-apostoli-sila-siluan-kriskent-ot-sedemdesette-apostoli/86608 Mreja.bg
Честваме Св. апостоли Сила, Силуан, Крискент - от Седемдесетте апостоли


Св. апостоли Сила, Силуан, Крискент - от Седемдесетте апостоли

Светият апостол Сила, когото старшите апостоли избрали за проповядване на Словото Божие, носел огромни трудове в благовестието на Христовото учение, отначало заедно със свети първовърховен апостол Павел, а след това без него.Свети апостол Силуан се трудил в проповед на словото Божие заедно с върховните апостоли Петър и Павел. И двамата споменават в писанията си за него.

За свети апостол Крискент споменава свети апостол Павел във второто послание до Тимотей, като казва: "Крискент - в Галатия" (2Тим. 4:10), тоест бил изпратен на проповед. Той бил епископ в Галатия, а след това проповядвал за Христа в Галия и поставил за епископ в град Виена своя ученик Захария. Отново се върнал в Галатия и загинал там мъченически по време на царуването на Траян (римски император - 98-117 г.).

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.