Чавушоглу: Турция и Русия работят за намаляване на напрежението в Идлиб

https://mreja.bg/novini/chavushoglu-turciya-i-rusiya-rabotyat-za-namalyavane-na-naprezhenieto-v-idlib/104902 Mreja.bg
Чавушоглу: Турция и Русия работят за намаляване на напрежението в Идлиб


Турция полага усилия заедно с Русия за намаляване на напрежението в сирийската провинция Идлиб, заяви днес в Анкара турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, цитиран от ТАСС, предаде БТА.

"Ние се опитваме да сложим край на този конфликт (в Сирия) заедно с Русия, както сме правили досега в рамките на Астана и Сочи. Ние не можем да се примирим с нападения срещу нас, затова дадохме необходимия отговор в Идлиб и ще продължаваме да постъпваме аналогично", посочи Чавушоглу.

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че в резултат на обстрел от силите на режима на сирийския президент Башар Асад в Идлиб са загинали осем души - петима военнослужещи и трима души цивилен персонал.

Министърът на отбраната Хулуси Акар каза, че турската авиация и артилерия са отговорили на обстрела с ответен огън, поразявайки 54 цели в Идлиб, при което са били "неутрализирани" 76 сирийски войници.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.