Целта на проекта MILAN ACADEMY JUNIOR CAMP е да се превърне в постоянна академия на Милан в България

https://mreja.bg/novini/celta-na-proekta-milan-academy-junior-camp-e-da-se-prevarne-v-postoyanna-akademiya-na-milan-v-balgariya/88062 Mreja.bg
Целта на проекта MILAN ACADEMY JUNIOR CAMP е да се превърне в постоянна академия на Милан в България


Десетото юбилейно издание на Milan Academy Junior Camp Bulgaria в Несебър завърши вчера. За втори път през това лято морският град бе домакин на футболния лагер, организиран под патронажа и с изключителното съдействие на кмета на Община Несебър Николай Димитров.

Градският стадион в Несебър цели шест дни бе оцветен в червено-черни цветове и гръмко огласян от химна на европейския гранд. Участваха над 80 деца на възраст от 5 до 17 години от всички краища на България, както и от Шотландия, Малта, Норвегия, Белгия, Англия, Италия. Малките футболисти имаха честта да облекат екипа на росонерите и да тренират при едни от най-опитните италиански специалисти от Академията на Милан, които пристигнаха в Несебър.

Несебър получи отлична оценка на условията и организацията от техническия директор на кампа Масимилиано Ферари при официалното откриване на кампа, а Ивайло Рачев, представител на Milan Academy Junior Camp за България, в словото си отчете приноса на общинското ръководство и лично на кмета на Несебър Николай Димитров.

Демонстративен футболен двубой между родители, италиански специалисти и ръководството бе един от най-емоционалните и запомнящи се моменти от лагера, а децата наблюдаваха аплодираха и насърчаваха разиграващия се мач от трибуните. По традиция в една от вечерите организаторите бяха подготвили много забавления, подаръци, сладки изкушения, музика и танци за децата, техните родители и треньорския екип. В свободното си време участниците имаха и възможност да посетят Стария Несебър и да се запознаят с богатата му история.

В десетия юбилеен камп членове на италианския треньорски екип бяха Масимилиано Ферари, Серджо Мелите, Адриано Капобианко, Доменико Скамардела и Алфредо Карамели. Асистираха им българските им колеги Калоян Дренков, Георги Марев, Асен Нешев и сръбският специалист и футболист от близкото минало Нешко Милованович.

При закриването на лагера стана ясно, че голямата цел е този проект да прерасне в постоянна Академия на Милан в България и децата да имат възможност да тренират по методологията на Милан целогодишно. Това сподели г-н Ивайло Рачев, благодарение на който Milan Academy Junior Camp се развива в България от 2011 година.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.