Бурята Медея връхлита Гърция!

https://mreja.bg/novini/buryata-medeya-vrahlita-garciya/107145 Mreja.bg
Бурята Медея връхлита Гърция!


От тази сутрин започна рязко спадане на температурите в Гърция и силни ветрове. Прогнозни данни на Националната обсерватория в Атина съобщават за силен циклон с минусови температури, сняг, заледяване по пътищата, предаде БНР.


В извънредно съобщение министърът по защита на гражданите Михалис Хрисохоидис призова да се пътува само при крайна необходимост и всички автомобили да са снабдени с вериги. Очаква се утре да се ограничи или забрани движението на товарни автомобили по цялата пътна мрежа. Пътна полиция препоръчва да се пътува през деня и много внимателно, без да се навлиза в аварийната лента.


От тази нощ се очакват снеговалежи в цялата страна и силни морски бури. Забраниха малките плавателни съдове да влизат в морето и се прекратяват  всякакви дейности в близост до море.


Всички сили на Гражданска защита са в готовност да окажат помощ, съобщават от правителството.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.