Брутална неграмотност в болница потресе България!

https://mreja.bg/novini/brutalna-negramotnost-v-bolnica-potrese-balgariya/109418 Mreja.bg
Брутална неграмотност в болница потресе България!


В някои лечебни заведения работят шокиращо неграмотни хора!


Не е за вярване, че в наши дни има толкова неграмотни хора, които не могат да напишат една бележка без един куп грешки. Точно това обаче се видя в МБАЛ „Национална кардиологична болница“.


На вратата на болницата се появи бележка с шокиращи грешки в нея. Думи като „прес“, „детцкото“, „оделение“ шокираха всички, които ги видяха.


Снимка на въпросната бележка бе разпространена в интернет. Хората в мрежата коментират, че най-вероятно написаното е от санитарка, тъй като е трудно за вярване, че лекар или медицинска сестра ще имат толкова ниско ниво на грамотност.


Все пак критики към лечебното заведение няма как да не се отправят, защото никой не си е направил труда да погледне бележката. Ако някой от персонала го бе сторил, надали написаното щеше да остане там след това.


Хората коментират и че всичко това е в резултат на лошото образование, което има в България от 30 години насам. Факт е, че много деца завършват начално, основно и дори средно образование с липса на елементарни познания не само по български език, но и в много други области.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.