Британски учени за коронавируса: Следете тялото си за тези симптоми сутрин

https://mreja.bg/novini/britanski-ucheni-za-koronavirusa-sledete-tyaloto-si-za-tezi-simptomi-sutrin/105255 Mreja.bg
Британски учени за коронавируса: Следете тялото си за тези симптоми сутрин


Британски учени алармират за специфични симптоми на коронавирус, които се проявяват сутрин. Сред тях е усещането за импотентност след ставане от сън. То може да е признак на инфекция COVID-19. 
 Експертите призовават да обръщаме внимание на усещането, което се проявява след събуждане. В случая то може да се окаже предупредителен симптом за коронавирусна инфекция.

Типични за нея са грипоподобни симптоми - болки в гърлото, кашлица, главоболие и мускулни болки, висока температура, втрисане и дихателни проблеми. Специфичното на изброените признаци е, че не се проявяват веднага, а в период от една до две седмици след попадането на вируса в тялото.


Възможна е появата на цианоза на устните или лицето, както и зачервяване и сърбеж в очите.


Ако след събуждане пациентът усеща необичайна слабост, това може да е знак за потенциална вирусна инфекция. От Американската медицинска асоциация съобщават, че около 44 процента от пациентите с коронавирус са съобщили за изтощение и прекомерна умора.


 


Учените обясняват тези симптоми със задействането на важен механизъм за оцеляване на организма. При него тялото произвежда химикали, причиняващи сънливост. Идеята е тялото да спестява енергията, която да използва в борбата срещу патогените и тяхното унищожаване.

Експертите съветват в такъв момент тялото да остане неподвижно, защото това увеличава значително шансовете на тялото за справяне с инфекцията, пише zdrave.to.


  


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.