Братя Ганеви също трябва да отговарят за измамите и „такса спокойствие“ на Божков

https://mreja.bg/novini/bratya-ganevi-sashto-tryabva-da-otgovaryat-za-izmamite-i-taksa-spokoystvie-na-bozhkov-2/105657 Mreja.bg
Братя Ганеви също трябва да отговарят за измамите и „такса спокойствие“ на Божков


Димитър и Милен Ганеви, съдружниците на Васил Божков в "Национална лотария" трябва да отговарят пред правосъдието дали са давани подкупи и ако да - защо. Както е известно Димитър Ганев е изпълнителен директор на "Национална лотария", което означава, че той носи цялата отговорност.
Той е регистриран като МОЛ, съотвено - материално отговорно лице, което отговаря за дейността на компанията.


Димитър Ганев обаче явно се крие и не излиза с явна позиция по последните съмнителни твърдения на Божков. Това буди съмнение, че не отговаря на твърденията на Божков. Защо се крие от скандала и неговият брат Милен, също остава подозрително. Следите на Димитър пък се губят от последното му ходене в Турция с ПФК "Левски".


Всъщност двамата братя е редно да отговарят за цялата схема, по която е работила "Национална лотария". След като прокуратурата подгони Васил Божков, стана ясно, че има сериозни разминавания и относно отчетите на компанията. Имаше и новини, че компанията не е изплатила големи суми на печелившите от игрите.
Припомняме, че когато държавата потърси сметка на Васил Божков за укриването на над 500 милиона лева, с което ощетиха хазната, избягалият в Дубай бизнесмен прехвърли вината именно на Димитър Ганев. Обвиненията в 18 престъпления Божков каза тогава, че мениджмънтът на компанията носи отговорност, т.е. именно Ганев като изпълнителен директор.


Братя Ганеви държат 44% от собствеността на "Национална лотария” чрез фирмата си "ЛотоБГ". Братя Ганеви обаче са мениджърите на компанията. Димитър Ганев е изпълнителен директор на "Национална лотария” и носи административна отговорност за действията на фирмата която ръководи и управлява. 51% от бизнеса държи Васил Божков, а 5% е делът на арестувания с Божков в ОАЕ Георги Попов. Нека припомним, преди да бъде задържан в ОАЕ Васил Божков прехвърли цялата вина за разразилия се скандал върху Димитър Ганев.


Източник: Tribune.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.