БПЦ се разграничи от архимандрит Дионисий

https://mreja.bg/novini/bpc-se-razgranichi-ot-arhimandrit-dionisiy/106244 Mreja.bg
БПЦ се разграничи от архимандрит Дионисий


Поради зачестили публични изяви и изказвания по политически теми в медийното пространство, и участието в различни мероприятия на архимандрит Дионисий /Мишев/, Светият синод на БПЦ-БП припомня, че от 2017 г. архимандрит Дионисий /Мишев/ се намира под запрещение от свещенослужение /забрана за извършване на богослужения - аргос/. Срещу него има и заведено църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушения, съобщава иконом Николай Георгиев от Отдела "Връзки с обществеността" при Светия синод на БПЦ-БП.


Архимандрит Дионисий /Мишев/ не е и не може да бъде изразител на становища на Българския патриарх и Светия Синод на Българската православна църква - Българска патриаршия. Всички изказвания, действия и призиви на архимандрит Дионисий /Мишев/ да се считат за негово частно мнение, което по никакъв начин не изразява позицията на Българската православна църква.Официалните документи и позиции на Светия синод на БПЦ-БП се публикуват в официалния сайт на Светия синод, се казва още в съобщението.


Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.