Бойко Борисов среща Ердоган в понеделник - ето защо!

https://mreja.bg/novini/boyko-borisov-sreshta-erdogan-v-ponedelnik-eto-zashto/105104 Mreja.bg
Бойко Борисов среща Ердоган в понеделник - ето защо!


Нищо по-различно към днешна дата няма на нашата граница от това преди една година, две години, три години, откакто ние се занимаваме с тази работа. Българските граждани да са спокойни, че нейните моряци и граничари са си на поста. Но не това е решението на проблема”, заяви премиерът на България Бойко Борисов.


„Няма нормален човек, който да разреши със сила да се действа срещу жени с деца. Хуманитарната криза е жестока в тази част на Сирия. Близо 1 млн. души, семейства с деца като нас нямат вода, нямат храна, времето е студено, затова те бягат от зор. Вчера до 22:30 ч. вечерта водих разговори. Два пъти говоря с Чавушоглу, два пъти с президента на Турция.


Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от действащите и най-настоятелни страни. Ние обичаме нашите съседи Гърция и искаме всячески да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия колега, много е тежко положението. За много неща се мисли предварително.


Евтиният популизъм е лесна работа, отговорният човек мисли какво ще се случи, след като изговори глупостите”, заяви Бойко Борисов.


„Нашите граничари и моряци имат нулева миграция“, категоричен бе нашият министър-председател.


Истински ме боли като гледам бежанците. Аз съм хуманен човек, като гледам по земята лежат жени и деца – ние трябва да направим много бързо – сряда – четвъртък да захраним Турция с пари, за да си ги поеме отново, да се грижи за тях и ние заедно с тях да се грижим, защото те не са длъжни и да успокоим хората“, обясни Борисов.


Подготвям една голяма среща в България, заяви премиерът, но отказа да съобщи подробности.


„В понеделник ще отида с президента Ердоган да договоря и неговите условия. Но в следващите дни ще ви кажа какви неща ще направим тук в България, за да решим дълготрайно този процес – с връщането на мигрантите, с военните действия в Сирия, и с намесата на НАТО“, допълни още премиерът.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.