Бойко Борисов разкри защо е удължена извънредната епидемична обстановка

https://mreja.bg/novini/boyko-borisov-razkri-zashto-e-udalzhena-izvanrednata-epidemichna-obstanovka/106188 Mreja.bg
Бойко Борисов разкри защо е удължена извънредната епидемична обстановка


Бойко Борисов разкри защо е взето решението за удължаването на извънредната епидемична обстановка


На заседанието на Министерския съвет днес премиерът Бойко Борисов разкри каква е причината за удължаването на извънредната епидемична обстановка. 


Преди това той заяви, че силата им е в действията и няма да се откажат.


"Останалите могат само да говорят. Когато някой ми заговори за корупция, му показвам софийското метро", добави още премиерът.


На заседанието стана ясно още, че правителството е решило да удължи извънредната епидемична обстановка в страната до края на септември месец.


Борисов поясни, че пандемията продължава да представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и случаите в света вече надхвърлиха 23 милиона, като починалите са над 805 000.


На територията на ЕС заболелите са 2 037 588 случая.


У нас към 24.08.2020 г. регистрираните случаи са 15 287 заболели и 545 починали.


Ръст е отчетен при броя на потвърдените лица на седмична база. За периода 29.06-05.07.2020 това увеличение е двукратно, спрямо изчисления средноседмичен брой.


През периода 10-23.08.2020 година е регистриран съществен спад.


Удължаването на извънредната епидемична обстановка се налага с цел продължаване прилагането на противоепидемичните мерки в обществото. По този начин няма да се позволи претоварване на здравната система преди предстоящия грипен сезон, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.