Бойко Борисов: Омръзна ми да гледам на 2 метра ген. Мутафчийски, искам да поритам!

https://mreja.bg/novini/boyko-borisov-omrazna-mi-da-gledam-na-2-metra-gen-mutafchiyski-iskam-da-poritam/105264 Mreja.bg
Бойко Борисов: Омръзна ми да гледам на 2 метра ген. Мутафчийски, искам да поритам!


Бойко Борисов е доволен от мерките, които България взима по време на пандемията. Той обаче не крие, че социалният живот му липсва!

„Това, което ни се случва, е нечувано лошо. Единствено не падат бомби. Това е разликата от другата война“, каза в LIVE включване на „Господари на ефира“ министър-председателят Бойко Борисов.


„Все още бавно вървим, бавно се намаляват доходите. Ако искаме сега да имаме пари в тази кошница, е да сме сигурни, че ако продължи повече от шест, повече от година.Тогава няма да има пари за пенсии, за заплати. Това са най-черните ни сценарии. Черният ни сценарий е да падне с 3 пункта икономика. Това зависи от продължителността и от възстановяването на икономиките, с които сме вързани, за да има кой да купува продукцията“, посочи премиерът.


Борисов припомни, че от ГЕРБ са направили дарения в битката с коронавуруса. Всеки е дарил пари от заплатата си, а самата партия е дала 100 000 лв. от субсидията си.


„Всички министри и аз – по 1000 лева от заплатите си, близо 30 000 лева от МС. Готов съм и аз да даря половината си заплата. Ще го поставя на следващото заседание на МС. Направили сме го, готови сме още да направим! Обичам да цитирам това, което казват поповете, владиците и възрастните хора: Господ помага, но в кошара не вкарва. Трябва да работиш много и да си помогнеш сам, за да ти помогне и Господ. Мерките, които предлагаме – първо здравето, после работниците. Смирени, с упование и вяра в Господ. Мине ли, след 3 дни ще се забрави“, подчерта Борисов.


Премиерът призна, че социалният живот му липсва и би дал всичко да можеше да разпусне малко.


„Да пориташ, да идеш на кино, на театър. Омръзна ми да гледам на 2 метра ген. Мутафчийски, Горанов и министрите. Това ме убива“, добави той.


По думите му ключовата дума, кодът на свършване на кризата е лекарство. Намерят ли лекарство, борсите ще тръгнат нагоре.


„След края на извънредното положение няма да сме интересни нито аз, нито Мутафчийски. Тогава пак ще ходите на „Граф Игнатиев“ да търсите плочки“, заяви в заключение Бойко Борисов.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.