Бойко Борисов: Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май (Подробности)

https://mreja.bg/novini/boyko-borisov-obmislyame-premahvane-na-izvanrednoto-polozhenie-predi-13-may-podrobnosti/105379 Mreja.bg
Бойко Борисов: Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май (Подробности)


Бойко Борисов заяви, че вече обмислят варианта за премахване на извънредното положение преди 13 май. Той добави, че е възложил на юристите проучат начините, по които това може да стане.


По време на инспекция на строителството на магистрала "Хемус" между Белокопитово и Буховци премиерът заяви, че има готовност във всеки миг да се въведе облекчени на мерките и допълни, че се обмисля смекчаване на забраните за пътуване в страната, но при условие, че се спазва изолация.


Бойко Борисов добави, че се обмисля закон за носенето на маски, защото тяхната ефективност е доказана. Работи се и по въпроса кредитите да не се изплащат в сроковете им.Бойко Борисов заяви, че ако продължава ниското ниво на заразяване, от понеделник ще се въведе ред за разходки на деца в парка, но без да има струпване на хора.


Премиерът добави, че иска по-рано премахване на извънредното положение и запазване единствено на закон с правомощия за здравния министър.


"Ако рискът е достатъчно малък, за да го преглътнем, това са нещата, върху които да мислим в следващите дни и седмици и да отпускаме, за да не психясват хората", заяви Борисов и добави, че пътуването по Великден не се е отразило негативно на епидемията.


Той отправи специални благодарности към онази част от българските граждани, които спазват мерките. Премиерът допълни, че малка част от хората не спазват мерките, пише news.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.